Φοιτητές από τον Πύργο φθάνουν αυτή την ώρα στο ΑΤΕΙ Πατρών, προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία των φοιτητών.

21:11 Εγκλωβισμένοι στην αίθουσα συνελεύσεων παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα ο Πρόεδρος του ΑΤΕΙ Πατρών, Σωκράτης Καπλάνης, καθώς και τα μέλη της διοίκησης. Η αντιπρόεδρος του ΑΤΕΙ Hρα Αντωνοπούλου μιλώντας πριν από λίγο στο Achaia Channel δήλωσε ότι μια μικρή ομάδα σπουδαστών κρατούν ομήρους τα μέλη της Διοίκησης ζητώντας την ομαδική παραίτησή τους.

Οι σπουδαστές δεν τον αφήνουν να φύγει καθώς απαιτούν να υπογράψει τη παραίτησή του. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι του έχουν γράψει και το κείμενο της παραίτησής του και περιμένουν να το υπογράψει!





20:02 Συγκέντρωση στο προαύλιο του ΑΤΕΙ πραγματοποίησαν πριν από λίγη ώρα αντεξουσιαστές, οι οποίοι έχουν πλέον αποχωρήσει από τον χώρο.

Τα μέλη της ΠΑΣΠ καταγγέλλουν ότι όλα ξεκίνησαν όταν μπήκαν μέσα στο ΑΤΕΙ αντεξουσιαστές που τους επιτέθηκαν, με αποτέλεσμα να επικρατήσει το χάος. Καμμένες αφίσσες της ΠΑΣΠ βρίσκονται στο προαύλιο και μαρτυρούν ότι προηγήθηκε σύρραξη.

Δείτε φωτογραφίες του contraseolous:





19:20 Τρεις είναι οι φοιτητές που τραυματίστηκαν στα επεισόδια στο AΤΕΙ, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ενώ ο ένας εξ΄αυτών φέρεται να έχει τραυματιστεί σοβαρότερα. Πρόκειται για μία κοπέλα και δύο νεαρούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τα μέλη της Διοίκησης του ΑΤΕΙ Πάτρας, ο μόνος που δέχθηκε να υποβάλλει την παραιτήσή του ήταν ο προϊστάμενος του Τμήματος Επιχειρηματικού Σχεδιασμού, παρά το γεγονός πως έληξε σήμερα η διορία που είχε δοθεί στο υπουργείο για να πάρει πίσω το σχέδιο "Αθηνά".

18:11 Σχετική ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στο χώρο του ΑΤΕΙ, με αποτέλεσμα να μην χρειαστεί τελικά η επέμβαση της αστυνομίας παρά το γεγονός ότι εκλήθη. Ο Πρόεδρος Σ.Καπλάνης και το διοικητικό συμβούλιο παραμένουν στο χώρο συνεδριάσεων, ενώ δύο φοιτητές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

17:44 Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του xespao.gr οι συμπλοκές που έλαβαν χώρα πριν λίγο στο ΑΤΕΙ Πατρών είχαν σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν φοιτητές, οι οποίοι αυτή τη στιγμή μεταφέρονται με ασθενοφόρα στο Νοσοκομείο.

Όπως μας μεταφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, φοιτητές που έκαναν κατάληψη στο ίδρυμα αντιδρώντας στο σχέδιο "Αθηνά", ζήτησαν την παραίτηση του Προέδρου, ο οποίος όμως δεν δέχθηκε. Εκείνοι τον προπηλάκισαν και μέλη της ΠΑΣΠ επιχείρησαν να τον φυγαδεύσουν, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει άγρια συμπλοκή.

17:30 Σοβαρά επεισόδια αυτή την ώρα στο ΑΤΕΙ Πατρών. Σύμφωνα με τις πρώτες αποκλειστικές πληροφορίες του xespao.gr, μέλη της ΠΑΣΠ προσπάθησαν να φυγαδεύσουν τον Πρόεδρο του ΑΤΕΙ, Σωκράτη Καπλάνη και το διοικητικό συμβούλιο, τους οποίους είχαν εγκλωβίσει άλλοι φοιτητές.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη κατευθύνεται προς το εκπαιδευτικό ίδρυμα, ενώ, σύμφωνα πάντα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν γίνει και ζημιές σε τζαμαρίες.

Περισσότερα σε λίγο.


 
Top